Aluspaitoja käytetään eri syistä, mutta tässä neljä tärkeintä.
Puuvillainen t-paita on miellyttävän tuntuinen ja suojaa usein karheampien päällyspaitojen materiaalilta. 100% puuvillainen t-paita on täysin erituntuinen iholla kuin n. 50%-60% puuvillaa ja loput polyesteriä sisältävä kauluspaita.
Kun käytät t-paitaa aluspaitana, pidentyy päällyspaitojen (esim. kauluspaitojen) käyttöikä. Tämä ihan siitä yksinkertaisesta syystä että koska päällyspaidat eivät ole suorassa ihokosketuksessa ja hikoilu päällyspaitoihin on kevyempää, niitä ei tarvitse pestä niin usein.
T-paidan käyttäminen aluspaitana korostuu lämpimissä paikoissa, tai jos hikoilet paljon. Kaikki tiedämme miltä hikiset selät näyttävät, emmekä itse haluaisi hikoilla näkyvästi. T-paitakaan ei aina suojaa täysin tältä, mutta ainakin vähentää näkyvää hikoilua huomattavasti.
Viimeisenä syynä mainitsen aina sen, että musta tai valkoinen t-paita on tyylikäs sellaisenaan. Moni kutsuu valkoista t-paitaa klassikoksi, eikä täysin syyttä. Kyseessä on yksi maailman kaikkien aikojen suosituimmasta vaatekappaleesta.