T-paita kannattaa hankkia oikean kokoisena, koska muuten sitä ei tule vedettyä päälle. Tässä on helppo opas kuinka kannattaa toimia jotta osaat tilata oikean kokoisen paidan.

1) Ota esiin lempipaitasi 

Kyllä. Lempipaitasi. Jos lempipaitasi on päällä, ota se pois päältä mittaamista varten. Se että mittaat lempipaitasi on tärkeää, koska lempipaita on se mitä haluat pitää päällä. Ja me haluamme että sinulla on kohta uusi lempipaita.

Huomaathan myös että jos esimerkiksi pidät paitaa aluspaitana, valitse lempialuspaitasi. Jos pidät paitaa pelkästään, valitse lempipaitasi pelkästään pidettävänä. Näin saat oikean kokoisen paidan juuri haluamaasi käyttötarkoitukseen. (Usein esimerkiksi kauluspaidan alla pidetään hieman pienempää paitaa kuin pelkästään)

2) Levitä paita tasaiselle pöydälle/lattialle 

Levitä paita tasaisesti niin, että voit mitata sen leveys ja pituus-suunnassa. Älä venytä paitaa mittausta varten, mutta pidä huoli ettei paita ole rypyssä/rullalla tms. Jos paitasi ei pysy sileänä, voit jopa silittää sen.

3) Mittaa paita 

A: Mittaa paidan leveys kainaloiden kohdalta.
B: Mittaa paidan pituus helmasta niskasaumaan.

4) Vertaa mittaustuloksia verkkokaupan mittataulukkoon 

Valitse mittaustuloksiasi lähimpänä oleva koko mittataulukosta ja tilaa paita verkkokaupasta. Jos mittatuloksesi näyttää suuresti erikokoista paitaa, mittaa uudelleen. Jos lempipaitasi on XL ja nyt näyttää siltä että S-koko olisi oikea niin todennäköisesti mittatuloksissa on vikaa.