Kuinka usein t-paita pitää pestä?

T-paita on hyvä pestä silloin kun se ei tuoksu puhtaalta ja raikkaalta. Aluspaitojen osalta tämä tarkoittaa käytännössä päivittäistä pesua. Tai eihän niitä paitoja päivittäin tarvitse pestä, vaan laittaa pävän jälkeen pyykkikoriin odottamaan muita pestäviä paitoja.

Tämä on yksi syy miksi suosittelemme hankkimaan useamman aluspaidan kerralla.

Peseminen

Täytä pesukoneesi valmistajan ohjeen mukaan. Jos pesukone on liian täynnä, se ei pese kunnolla ja paidat voivat jopa haista pesun jälkeen.

100% esikutistettua puuvillaa sisältävät paitamme kestää pesua hyvin, eivätkä menetä muotoa tai väriä heti ensimmäisissä pesuissa.

  • Paidat tulee aina pestä saman väristen kanssa
  • Valkaisuainetta ei saa käyttää.
  • Suosittelemme t-paidoille 40 asteen pesuohjelmaa.

Jos peset paidan liian lämpimässä, se voi kutistaa paitaa ja paita voi menettää herkemmin väriä. 

Jos peset paidan liian kylmässä, puuvilla ei puhdistu ja siten vaatteen käyttöikä voi lyhentyä.

Pesemisen ekologisuus

Viileämmässä vedessä peseminen on ekologisempaa, koska pesuveden lämmittäminen on energian säästön osalta usein merkittävä tekijä. Tästä syystä suosittelemme tutustumaan pesukoneesi erilaisiin ekologisiin pesuvaihtoehtoihin ja miettimään että riittääkö vain tunteja päällä olleelle t-paidalle esimerkiksi "kevytpesu" tai muu pesukoneessa oleva ekologinen pesuohjelma.

Huomioitavaa on kuitenkin se, että veden lämpötilan lisäksi pesutulokseen vaikuttavat kemikaalit, pesumekaniikka ja aika. Jos veden lämpötilaa pidetään alhaisena, muita tarvitaan enemmän. Tästä syystä suosittelemme myös tutustumaan ekologisiin pesuaineisiin.

Jos paita ei ole puhdas pesun jälkeen

Useimmiten 40 asteen pesu puhdistaa 100% puuvillaiset t-paidat hyvin. Jos näin ei ole, kokeilisimme varovaisesti eri pesuainetta tai pesuohjelmaa. Muistathan myös laittaa vaatteet heti pesuohjelman päätyttyä kuivumaan.